Grad Našice ponovno je podržao rad Socijalne samoposluge Našice kroz novčanu donaciju u iznosu od 20.000 kuna. Time će se osigurati uskrsni paketi za 125 korisnika Socijalne samoposluge. Bit će to velika pomoć udruzi s obzirom na to da zbog epidemioloških mjera nema redovnih akcija prikupljanja hrane u trgovinama.

NASTAVAK PROŠLOGODIŠNJE SURADNJE

Iz udruge naglašavaju da su iznimno zadovoljni nastavkom ove suradnje s obzirom da je Grad Našice i tijekom prošle godine dodatno podržao rad Humanitarne udruge Dar dobrote i Socijalne samoposluge Našice u predblagdanskim vremenima te da su prepoznate potrebe socijalno ugroženih građana u ovim teškim vremenima. Valja napomenuti da je, uz gore spomenutu donaciju, Grad Našice podržao i redoviti rad Humanitarne udruge Dar dobrote te humanitarnih inicijativa koje su planirane za ovu godinu dodjelom financijskih sredstava kroz redovite gradske natječaje za udruge za projekte i programe u 2021. godini i to s ukupnim iznosom od 20.000 kuna.

U BORBI PROTIV SIROMAŠTVA I SOCIJALNE ISKLJUČENOSTI

Predsjednik Humanitarne udruge Dar dobrote Robert Kresić zahvalio je što Grad Našice prepoznaje rad udruge i njenih projekata te na kontinuiranoj suradnji i podršci tijekom svih sedam godina postojanja udruge, a posebice u ovim teškim okolnostima uslijed pandemije kada su potrebe veće no ikad. Kresić je izrazio zadovoljstvo što se prepoznaju potrebe u području socijalne skrbi od strane Grada te čvrsto vjeruje da će se nastaviti raditi na mjerama koje utječu na smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti na našičkom području.

VOLONTERI PODIJELILI PAKETE NA VELIKI ČETVRTAK I VELIKI PETAK

Sredstvima koje je Grad Našice donirao, kupljeno je 125 paketa za korisnike koji su na Veliki četvrtak sortirani te je jedan dio njih isti dan odvezeno do krajnjih korisnika. Na Veliki petak od 9 sati ujutro akcija je nastavljena te je u pomoć opet uskočili članovi DVD-a Našice koji su s našim volonterkama pomogli razvesti sve pakete do krajnjih korisnika. Radosti na licima korisnika nije izostalo te je opet u sinergiji više različitih dionika: gradskih vlasti, vatrogasaca i volontera, učinjeno dobro djelo, a Našice su ponovno pokazale veliko srce kada se radi o onima u potrebi.