Našičani su ponovno pokazali da žive u malom gradu velikog srca. Na održanoj 9. humanitarnoj manifestaciji ”Mali grad velikog srca” ovaj vikend je prikupljeno 21.800,00 kuna za pomoć Socijalnoj samoposluzi Našice.

MK ”Racing” Našice, Društvo Naša Djeca Našice, Udruga ŽENA LILA, Udruga starih športova ”Slavonac” Našice, Zajednica žena Katarina Zrinski – Našice, Udruga žena Našičko Novo Selo, Lovni ured Našice, Liga protiv raka „Mimoza“ Đurđenovac, neformalno udruženje Druške, Gastronomska udruga Našice – organizacije i udruge koje su omogućile raznoliku humanitarnu gastro ponudu kojase kupovala putem bonova. Zabavu za najmlađe osigurala je udruga mladih INFO kroz radionice koje su organizirane, a nakon kojih je uslijedio nastup mađioničara Saše Gerbera iz Osijeka. Tijekom cijele večeri bio je i osiguran tobogan na napuhivanje obrta Dekada. Osim nabrojanih udruga, podrška manifestaciji u nekom obliku pružena je i od Oldtimer kluba Našice, Udruge voćara i vinograda Našice, Gradskog društva Crvenog križa Našice te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice.

Iako je tijekom cijele večeri prijetila kiša, glazbeni program je uspio održavati atmosferu zabavnom i zadržati građane do kasnih večernjih sati na trgu. Osim već dobro poznatog principa kupovine bonova, građani su svoje veliko srce pokazali i putem donacija. Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba i ove godine obišao je sve udruge i organizacije manifestacije te im se tim putem zahvalio na angažmanu.

Tijekom večeri na posebnom štandu predstavljen je i projekt „Centar dobrote“, a za čiju su realizaciju prikupljene donacije u iznosu od 1.500,00 kuna. Sutradan, u subotu ujutro u Velikom parku održana je još jedna utrka „Petica za socku“ koja je uspjela okupiti i male i velike zaljubljenike u trčanje pa su tako održane dvije utrke, jedna za djecu te jedna za odrasle. Pobjednicima su uručene prigodne nagrade te su sudionici izrazili zadovoljstvo ovom i utrkom te želju da postane tradicionalna upravo zbog svog humanitarnog karaktera.

Ono što predstoji pred Humanitarnom udrugom Dar dobrote i svim njenim partnerima i prijateljima je jubilarna, 10. manifestacija „Mali grad velikog srca“, a koja će biti održana u kolovozu 2023. godine. U planu je ponuditi što bogatiji program svim posjetiteljima, i dalje profilirati Grad Našice kao mali grad, velikog srca, ali i ono najvažnije – pokazati svima koji su u potrebi da nisu sami!