Unazad mjesec dana, podijeljena je količina donacija čija vrijednost premašuje i ukupne godišnje donacije dosadašnjih godina djelovanja. Vijest je to koja je obradovala sve članove i volontere udruge, no ono što je puno važnije, obradovala je i korisnike koji su često sa suzama u očima i s mnoštvom osmijeha dočekivali naše korisnike.

Iako smo naša vrata službeno zatvorili 16. ožujka na preporuku Stožera civilne zaštite i nadležnog ministarstva, nismo stali s našim aktivnostima. Već tih dana svim našim korisnicima dostavljeni su nešto bogatiji paketi pomoći kako bi im se olakšala novonastala situacija. Tako su korisnicima koji svoje donacije nisu dobili za ožujak dostavljena dva paketa –  onaj za ožujak, te paket pomoći uslijed pandemije.

Nekoliko dana nakon toga, u dogovoru s gradonačelnikom Grada Našica, Josipom Miletićem osigurana je financijska podrška od ukupno 20.000 kuna pomoću kojih su kupljeni sadržajno bogati i raznoliki paketi. Nakon kupnje i sortiranja istih u prostorima Socijalne samoposluge, osam volonterskih timova razvezlo je pakete diljem našičkog područja na Veliki utorak kao pomoć pred Uskrs.

U drugoj polovici travnja pristigla nam je i vrijedna donacija firme Dukat d.d. i to u obliku pet paleta različitih mliječnih proizvoda ukupne maloprodajne vrijednosti oko 52.000 kuna. Tijekom cijelog dana volonteri su sastavljali i sortirali novi krug paketa za korisnike, a ponovno je istih osam volonterskih timova razvelo pakete krajnjim korisnicima.