Korisnicima Socijalne samoposluge blagdani uljepšani „Adventskim kalenDAROM DOBROTE“

Adventski kalenDAR DOBROTE za našičku socku, po svemu sudeći, postat će jedna lijepa tradicija. U samo jednom danu nakon javne objave kalendara prijavilo se više od 130 ljudi, a do kraja ove humanitarne inicijative bilo je preko 260 prijava. Tako je svih 120 korisničkih obitelji Socijalne samoposluge dobilo svoje pakete sastavljene od raznih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština. Osim što su sve korisničke obitelji dobile svoje božićne pakete, u socki je tako ostalo namirnica za razdoblje pred nama.


Do 21. prosinca u socijalnu su samoposlugu pristigli paketi koje su naši volonteri pakirali u kutije, nakon čeka je nekoliko naših timova zajedno s vozilom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice krenulo na teren. Kroz dva dana svi su korisnici dobili svoje pakete, koji su osim doniranih proizvoda kroz Adventski kalenDAR DOBROTE „pojačani“ i donacijom Mjesnog odbora Našice.


Dokaz da se priča širi je prihvaćanje ideje ovakvog načina prikupljanja potrebnih namirnica u drugim socijalnim samoposlugama. Prošle je godine ideju prihvatila socijalna samoposluga u Varaždinu, a ovog su Božića to učinile sve župe Požeške biskupije za svoje župne Caritase. Još jedan dokaz o širenju priče i prihvaćanju ovakvog načina doniranja, a zahvaljujući društvenim mrežama, svakako je činjenica da su u Našice pristizale donacije „kalendara“ iz cijele Hrvatske, od Metkovića, preko Umaga i Rijeke, do Zagreba, a onda i iz cijele Slavonije.


Ukupna vrijednost doniranih proizvoda je preko 40.000 kuna, a uspješnost ove akcije jamči nastavak iste i u predblagdansko vrijeme 2021. godine uz nadu da će se ova pozitivna priča i dalje širiti.