Grad Našice odlukom Gradskog vijeća Grada Našica donirao je zemljište Humanitarnoj udruzi Dar dobrote u svrhu gradnje objekta koji će ojačati infrastrukturne kapacitete Udruge kako bi se stvorili preduvjeti za razvoj i širenje mreže socijalnih usluga u zajednici.

NOVO MJESTO POMOĆI SUGRAĐANIMA

Gradonačelnik Grada Našica, Krešimir Kašuba i predsjednik udruge Dar dobrote Robert Kresić potpisali su ugovor o donaciji građevinskog zemljišta na kojem će se izgraditi tzv. “Centar dobrote”, a koji će biti mjesto pružanja pomoći krajnjim korisnicima, kako u materijalnom smislu, tako i kroz psihosocijalnu podršku. Donacija građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Našica je u vrijednosti 162.000,00 kn, a radi se o zemljištu veličine oko 1.700 kvadrata, u Ulici Grada Vukovara.

NASTAVAK SURADNJE S GRADOM I UDRUGAMA

Gradonačelnik Kašuba istaknuo je važnost rada udruge Dar dobrote koja je pokazala svoj značaj u društvu te je rekao kako je ovo samo nastavak financijske i logističke podrške koju Udruga dobiva od početka svog postojanja, te kako Grad Našice i dalje stoji iza svih humanitarnih aktivnosti Udruge.

Predsjednik Udruge Robert Kresić rekao je kako otkad Udruga postoji, postoji i san o vlastitom prostoru. Izrazio je nadu da će kroz određeno razdoblje taj san postati java. Naglasio je kako je želja svih članova Udruge izgraditi prostor u kojem će svaka osoba, u bilo kojoj potrebi, moći pronaći nekakav oblik pomoći te da će „Centar dobrote“ biti mjesto u kojem će svatko dobiti podršku, suosjećanje i prijateljsku gestu. Na kraju je naglasio kako je i cilj kada se prostor izgradi staviti ga na raspolaganje cijeloj lokalnoj zajednici, u prvom redu udrugama.

VEŠE MOGUĆNOSTI ZA EU PROJEKTE

Pregovori oko dodjele zemljišta s Gradom Našicama trajali su nekoliko mjeseci, a gradonačelnik Kašuba odmah je pokazao zainteresiranost i dobru volju da se pitanje zemljišta za Udrugu riješi. Nakon što se iskomunicirala najbolja lokacija, prijedlog za doniranje zemljišta upućen je prema Gradskom vijeću koje je taj prijedlog i jednoglasno prihvatilo. Humanitarna udruga Dar dobrote planira već ove godine ozbiljnije pristupiti početku gradnje objekta, a u sve se uključila i tvrtka Valenčak d.o.o. koja će donirati kompletan građevinski projekt te nadzor gradnje. To će stvoriti i preduvjet za prijavu na natječaje za projekte financirane sredstvima iz Europske unije, ali isto tako ubrzati općenito realizaciju planiranog projekta, neovisno o načinu financiranja.

Članovi Udruge vjeruju da će i kroz ovaj projekt Našice pokazati da je mali grad, velikog srca te da u tom smislu neće izostati niti podrška šire zajednice.

Fotografije: www.nasice.hr