Početna konferencija projekta „Zaželi R.A.D.O.S.T.“

Kada se prije šest godina otvorila Socijalna samoposluga, nitko nije ni sanjao da ćemo proslavu rođendana Socke započeti konferencijom prvog samostalnog EU projekta Humanitarne udruge Početna konferencija projekta održana je 5. lipnja, samo dan prije šeste obljetnice otvorenja Socijalne samoposluge.

Riječ je projektu „Zaželi R.A.D.O.S.T.“ koji je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a čija je vrijednost gotovo dva milijuna kuna. Zaposleno je ukupno 12 osoba – deset gerontodomaćica, voditelj projekta i administrativni djelatnik. Gerontodomaćice skrbit će o 40 krajnjih korisnika i 10 dodatnih kao dodanu vrijednost samom projektu.

Predsjednik udruge, Robert Kresić izrazio je na konferenciji zadovoljstvo što se nakon šest godina borbe protiv siromaštva putem osiguranja materijalne podrške korisnicima, udruga sada bori i protiv nezaposlenosti i socijalne isključenosti korisnika.

Voditeljica projekta, Natalija Barišić Novačić također je pri predstavljaju projekta sudionicima početne konferencije naglasila važnost socijalnog kontakta koji će zaposlene žene uspostaviti s korisnicima. Među okupljenima bili su i predstavnici projektnih partnera, Mirjana Rajković, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Našice te Vesna Dudjak, voditeljica područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ispostava Našice. Početna konferencija završila je prigodnim domjenkom i druženjem okupljenih.