Humanitarna udruga Dar dobrote može se pohvaliti još jednim hvalevrijednim projektom. Prošlog mjeseca započeo je projekt financiran sredstvima Ministarstva poljoprivrede. Projekt je to centralnog upravljanja u IT sustavu za doniranje hrane. Naime radi se o svojevrsnoj virtualnoj banci hrane, koja pokriva cijelu Hrvatsku.

CILJ PROJEKTA

Projekt će voditi projektni tim koji čine voditeljica projekta Josipa Katavić te suradnica na projektu Marina Gardaš. Zadatak projektnog tima bit će osigurati kontinuirani rad IT sustava za doniranje hrane i povećanje količine donirane hrane, a osim navedenoga cilj je i pronaći nove korisnike, odnosno organizacije u sustavu doniranja hrane, kao i povećati broj samih donatora. Tijekom projekta vršit će se i redovita komunikacija s Ministarstvom poljoprivrede posebice u smislu podnošenje statističkih izvještaja.

DODJELOM PROJEKTA POTVRĐENA VAŽNOST UDRUGE

Predsjednik Humanitarne udruge Dar dobrote, Robert Kresić, istaknuo je zadovoljstvo činjenicom da je Ministarstvo dodijelilo projekt baš udruzi Dar dobrote jer to pokazuje da postoji povjerenje da Udruga ima kapacitete za provoditi ovakav jedan projekt, ali isto tako da Udruga može partner od povjerenja na projektima na nacionalnoj razini. Istaknuo je da je to priznanje svim članovima i volonterima Udruge koji neumorno rade već osam godina na tome da učine svijet barem malo ljepšim mjesto.

Ukupno trajanje projekta je 12 mjeseci, a za realizaciju projekta u ovoj godini, osigurano je 96.000,00 kn. Osim što će sami projekt osigurati održivost sustava doniranja hrane u Republici Hrvatskoj, osigurat će i jačanje projektnih, financijskih i ljudskih kapaciteta same Udruge kroz stjecanje iskustva provedbe projekta na nacionalnoj razini.

Fotografija: Ministarstvo poljoprivrede RH