Početkom godine Humanitarna udruga održala je svoju 15. redovnu sjednicu Skupštine na kojoj je podnesena izvješće o radu u 2021. godini kao i završno financijsko izvješće. Osim navedenog donesen je plan rada za ovu godinu te financijski plan.

U izvješću o radu istaknuto je kako je unatoč pandemiji godina bila uspješna. Tako je tijekom 2021. godine Udruga primila i donirala robu kroz projekt Socijalne samoposluge Našice u ukupnoj vrijednosti od 172.632,72 kn. Većina toga podijeljena je kroz redovan rad Socijalne samoposluge što uključuje i pakete povodom blagdana Božića i Uskrsa. Jedan dio donacija usmjeren je i prema potresu pogođenom području i to u humanitarnim inicijativama koje su organizirale članice Udruge.

Od ostalih aktivnosti najviše se ističe organiziranje 8. humanitarne manifestacije „Mali grad velikog srca“ na kojoj su prikupljena sredstva u iznosu većem od 22.000 kn, dok je i sudjelovanje na manifestaciji „Advent u Našicama“ polučilo uspjeh te je tako prikupljeno više od 23.000 kn.

Sve aktivnosti usmjerene osiguravanju donacija pružaju financijsku stabilnost Udruzi i u budućem razdoblju, kako je istaknuo predsjednik Udruge Robert Kresić. U 2021. godini nastavljena je provedba projekta „Zaželi R.A.D.O.S.T.“, a provedeni su i svi projekti financirani od strane Grada Našica i Osječko-baranjske županije. Krajem godine, sada već tradicionalno održana je inicijativa „Adventski kalenDAR DOBROTE za našičku socku“ u koju se uključilo oko 130 sudionika. Predstavnici Udruge sudjelovali su i aktivnostima koje su održavala resorna ministarstva kao i Hrvatska mreža socijalnih samoposluga.

Za 2022. planiran je nastavak svih onih aktivnosti koje su već postale tradicionalne. Tako je dogovoreno da se u petak 19. kolovoza održi 9. po redu humanitarna manifestacija „Mali grad velikog srca“, a planirano je da se Udruga ponovno uključi kao sudionik na „Adventu u Našicama“. S obzirom na to da su krajem godine završili pregovori s Gradom Našicama oko dodjele zemljište, a koji su realizirani odlukom Gradskog vijeća Grada Našica krajem siječnja ove godine, Udruga će pokrenuti projekt pod nazivom „Centar dobrote“ čiji će cilj biti ojačanje  infrastrukturne kapacitete Udruge kao i razvijanje i proširenje mreže socijalnih usluga u zajednici.

Istaknuto je da je važno stvoriti dobar vizualni identitet samog projekta te cijelu priču podići na jednu zavidnu razinu kako bi se osim participacije na natječaje iz fondova Europske unije, ostvarila i što šira podrška projektu u lokalnoj zajednici. Za početak godine dogovorena je i revizija odluka korisnika usluga Socijalne samoposluge Našice, a koja će svoj rad tijekom 2022. godine prilagoditi uvjetima pandemije. Na kraju je istaknuto i članovi su se složili, da je Udrugu u prvom redu potrebno i dalje jačati privlačenjem ljudskih kapaciteta, tj. novih volontera koji će doprinijeti radu i razvoju Udruge, a onda posljedično i razvoju same lokalne zajednice. Po završetku službenog dijela Skupštine članovi i volonteri su se kratko zadržali u neformalnom druženju.